Nettipeli: Keksikokki

Tagit: ja

Keksikokiksi ryhdyttäessä on syytä olla varsin addiktoitunut kekseistä. Keksit, nuo keksit. Herkullisia keksejä, mahtavia keksejä, fantastisia keksejä! Suklaakeksejä, riisikeksejä, vaniljaisia sellaisia. Tässä pelissä on toden teolla mahdollisuus panna suu makeaksi. Pelaajalle on annettu sellainen tehtävä, että hänen on yritettävä laittaa herkullisimpia ja sitä kautta myös halutuimpia (eli ostetuimpia) keksejä ja muita sellaisia pikkuhyviä kuin kukaan muu saman alan toimija tässä pitäjässä. Kaupungin parhaan keksikokin pesti on siis avoinna.

Tässä keksipelissä päästään ikään kuin leikkimään keksikaupan, tai herkkupuodin, omistajaa, joka pystyy palkkaamaan ja erottamaan työntekijöitä ja kehittämään kaupan tuotevalikoimaan sekä kouluttamaan työntekijöitä, ansaitsemaan palkkaa, tekemään rahaa ja muuta sellaista mukavaa. Peliä ohjaillaan ihan yksinkertaisesti hiiren avulla, joten oppimuskynnys ei siinä mielessä ole kovin suuri. Pelin mukana tulee englanninkieliset peliohjeet, jotka neuvovat miten keksikokkipelin toiminnot on helpoiten otettavissa “haltuun”. Pelialueen sisällä näkyy joka tapauksessa kolme sellaista suurehkoa nappulaa, joissa lukee seuraavaa:

  • Kitchen, eli keittiö. Täällä nähdään mitä keksikokit leipovat tällä hetkellä. Keittiön puolella nähdään raaka-aineet ja niiden hinnastot, ainesten varastosaldot ja miten paljon niitä arvioidusti tulee kulumaan kaupassa.
  • Employees, eli työntekijät. Tässä nähdään nykyiset työntekijät listattuina heidän osaamistensa ja alojensa mukaan. Kunkin työntekijän palkkaa voidaan virittää tällä sivulla. Myös työntekijän erottaminen onnistuu.
  • Store, eli puoti. Tässä on varsinainen liiketila, jonka lattioita ja esimerkiksi tapetteja voidaan ehostaa mikäli halutaan nykyistä parempaa ilmettä.
  • Recruit, eli palkkaa työvoimaa. Täällä voidaan valita avointen työhakemusten seasta parhaimmat palat päältä ja käyttää heidän apuaan oman puljun bisnesten kehittämisessä.
  • Info, eli infokeskus. Tämä kertoo kaikenlaista tietoa siitä, miten kaupan liiketoimet sujuvat.

Pelissä eletään sillä tavalla, että ensin katsotaan mitä tavaroita on tarkoitus tehdä, miten työntekijät toimivat ja onko ennen kaikkea yritystoiminta kannattavaa vai ei. Jos kaikki asetukset näyttävät olevan ihan hyvässä muodossa, kannattaa asetukset tallentaa napsauttamalla pelialueen oikeassa alakulmassa näkyvää “Save”-namiskaa. Se tallentaa pelin senhetkisen tilanteen. Sitten voidaankin huolettomasti stressata siitä, tuleeko seuraava työpäivä olemaan kannattava vai ei. Asiakkaat nimittäin äänestävät jaloillaan. Kunhan kantti tuntuu kestävän napsautetaan pelialueen oikeassa alakulmassa näkyvää “Start”-painiketta. Se käynnistää automaattisesti seuraavan pelivuoron, joka on siis yksi työpäivä. Työpäivän kulumista katsellaan sivusta ja mietitään mitä asiakkaat ajattelevat hyllyille asetelluista tavaroista, liiketilasta ja tuotteiden hinnoista sekä asiakaspalvelusta. Jos päivä on sujunut hyvin, pitäisi yrityksen toiminnan näkyä avautuvalla ruudulla kannattavana. Jos ei ole taloudellisesti kannattavaa, yritys ei tule olemaan kovin pitkään toiminnassa. Keksikaupan toiminta on syytä laittaa kannattavaksi esimerkiksi vähentämällä työntekijöitä, tai kuten Suomessakin niin usein ovat sikariportaan edustajat kuvailleet: “ulkoistetaan työvoimaa”.

Huomio, huomio. Tämä nettipeli on melkoisen addiktoiva, joten jos koet elämässäsi olevan muutakin tärkeää tekemistä kuin leikkiä kaupan omistajaa, niin kannattaa ehkä jättää tämän pelaaminen vähemmälle.

Peliä Keksikokki on katsottu ja ehkä myös pelattu 29104 kertaa!

Linkitä tähän peliin: <p><a href="http://www.suositut.nethttp://www.suositut.net/nettipeli/keksikokki">Keksikokki</a></p>

Saa kommentoida!

Käyttöehdot