Nettipeli: Matikkapeli

Tagit: ja ja

Tässä pelissä pärjää hän, jolla on matemaattisia lahjakkuuksia edes sen verran, että yksinkertaiset matikkakysymykset sujuvat. Peli on hauskaa ajanvietettä. Varmaan, joo. Tällainen aivolohkoja stimuloiva nettipeli on ainakin hyödyllinen jos ei hauska. Pelatkaamme siis hyödyn vuoksi. Verestäkäämme ala-asteella opittuja matikka-asioita. Pelaajan tehtävä on yksinkertaisesti ryskiä läpi radalta toiselle vastaamalla mahdollisimman nopeasti matikkayhtälöihin ennen kuin aika loppuu! Pelin ohjaaminen onnistuu ihan hiiren avulla, joten eipä tarvitse erikseen ryhtyä opettelemaan monimutkaisia ohjauspainikkeita.

Pelaaja pääsee pelissä piehtaroimaan ainakin yhteen- ja vähennyslaskun, sekä kerto- ja jakolaskun parissa. Pelin käyttöliittymä on miellyttävä ja taustalla kuuluva hissimusiikki on kohtalaisen siedettävää.

Nyt siis jos matematiikan opettajasi haluaa laittaa teidät kullannuput opettelemaan yksinkertaisia matikkatehtäviä, ehdottakaa hänelle tämän pelin rämpyttämistä. Takuulla oppitunnit saavat aivan uudenlaista virkistystä ja oppilaat vastaavasti saattavat jopa oppia jotain.

Peli muistuttaa osittain perinteistä tetristä, sillä hiirtä klikkaamalla valitaan halutut laatikot, jotka sitten luhistuvat kasaan antaen tilaa uusille laatikoille. Laatikkomaista meininkiä.

Pelialueelta löytyy salamalta näyttäviä ympyränmuotoisia palleroita. Ne toimivat eräänlaisia käännyttäjinä, joita käyttämällä laatikko saadaan vaihtamaan sen sisältämän numeron joksikin toiseksi. Tämä pallura voi siis osoittautua hyödylliseksi.

Huomio ja huomautus! Jos saat viiden sekunnin sisällä ratkaistua eteesi asetetun yhtälön, saat bonuspisteitä! Japadapaduu ja jippikaijee. Bonuspisteet ropisevat siten, että aluksi saat tuplana pisteet, mutta jos jatkat voittokulkuasi ja vastaat jatkossakin nopeasti (alle 5 s.), tulevat bonuspojot kasvamaan entistäkin roimemmin.

Peliä Matikkapeli on katsottu ja ehkä myös pelattu 42423 kertaa!

Linkitä tähän peliin: <p><a href="http://www.suositut.nethttp://www.suositut.net/nettipeli/matikkapeli">Matikkapeli</a></p>

Saa kommentoida!

  1. Esa Mursu kirjoitti:

    Ihan äijä Peli!! tosi kehittävä XDDDDDD

  2. Petri kirjoitti:

    Sinäpä sen Esa Mursu sanoit. Tosi kehittävä tosiaan. Tämä saisi mielestäni olla suomenkielinen ja se musiikki voisi olla vähän laadukkaampaa. Musiikki on jotain aivotonta MIDI-syksytystä joka ei koskaan tunnu loppuvan.

  3. geggi kirjoitti:

    somali peli tää :D

Käyttöehdot