Nettipeli: Saari

Tagit: ja ja

Uulalaa. Tämä onkin vähän toisenlainen nettipeli kuin mitä täällä Suositut.net-sivustolla on aikaisemmin julkaistu. Tässä pelissä päästään taistelemaan luonnon puolesta. Luonnollehan aiheutuu suunnatonta haittaa nopeasta teknologisesta kehityksestä ja teollistumisuudesta. Vesimassojen saastuminen, maaperän pilaantuminen ja ilmaston lämpeneminen kertovat osaltaan karua, mutta hyvin helposti tulkittavaa, kieltä meidän ihmiskunnan jäsenten toimista tällä pallolla. Halutaan elää yltäkylläisesti ja nauttia elosta. Se voi olla pitkällä tähtäimellä vain utopiaa jos nyt ei osata elää ihmisiksi. Tätä Saari-nettipeliä voisi luonnehtia eräänlaiseksi opetuspeliksi, jossa pelaaja pääsee halaamaan puita ja keihästämään luontoa hävittäviä homo sapiensseja. Ugalabugala.

Saaressa sijaitseva luonto on vailla puita. Alkuasetelmat ovat tässä. On aika istuttaa tuolle vehreälle saarelle, joka siis meren keskellä sijaitsee, luoma puita ja yrittää suojella niitä. Pelaajan tehtävä on yrittää pysäyttää laivoilla ja muilla aluksilla saapuvat veijarit, jotka koittavat hakata pelaajan istuttamaan pöpelikön matalaksi. Saarta on suojeltava. Istuta kasveja. Näin helppoa se on, tai siltähän se voi kuulostaa. Tosiasiassa pelissä on kohtalaisen nopea tempo, joten toimintaa on luvassa ja turhauttavia elämyksiäkin, koska teollisuusherrat saapuvat legioonittain.

Sanoilla ei pysäytetä tuhon tekemistä. Sinun tehtäväsi on pysäyttää kaikin mahdollisin keinoin vainolaiset, jotka Eedeniäsi saapuvat mukiloimaan hakkuinensa ja sahoinensa. Tuhoa hyökkääjä. Tästä on Greenpeacen ja muiden puunhalaajien hyvä ottaa opikseen. Vedä turpaan tuholaista, oppiipahan. Pelaajan tehtävä on pysäyttää teollisuuden rakentajat, insinöörit ja muut maaherrat pilaamasta saaren luonnollista tilaa. Hakkaa, nuijo ja seivästä tunkeilijat ennen kuin ne saavat jalansijan saarelta. Suojelemalla saarta saat Luontopisteitä! Töttöröö. Tämä on se hetki johon sinut on kasvatettu polvenkorkuisesta vikisijästä lähtien. Luontopisteet kutsuvat. Hankkimalla noita pisteitä voit kehittää omaa asekalustoasi, ostaa puita tai rakentaa muita suoja-aseita saarelle. Puut ovat pakollinen hyvä, jotta saaren terveyttä voisi parantaa ja kehittää.

Saaressa siirrytään tasolta toiselle vain ja ainoastaan siten, että saaren terveystavoite on saavutettu. Tämä tavoite muuttuu luonnollisesti pykälän verran hankalammaksi sitä mukaa kun pelaajan taidot kasvavat.

Jos pelaaja luovuttaa saarelle tunkeilevalle elävälle voimalle jalansijaa sentinkään verran, hän tulee menettämään saaren terveyspisteitä ja sitä kautta myös luonnon kunto tulee vaurioitumaan.

Huomautus. Tässä on pieni vinkki, minkä avulla päästään hyvin alkuun. Aloita peli siten, että istutat ensin puiden taimia keskelle saarta. Kasvata hiljattain puiden pinta-alaa kohti saaren rantoja kohden. Suojele mitä sinulla on ja pidä pintasi tunkeilijoita vastaan. Tunkeilijat haluavat tuhota metsän ja rakentaa tilalle “asioita”.

Peliä ohjataan hiiren ja näppäimistön avulla. Hiiren avulla voidaan tähdätä ja asettaa puita, sekä vaihtaa aseistusta. Näppäimistön nuolinäppäimillä tai WASD-näppäinkombolla voidaan liikutella pelaajaa. Tässä vielä selvyyden vuoksi informatsuunia WASD-yhdistelmästä:

  • Näppäin W liikuttaa ylöspäin
  • Näppäin A liikuttaa vasemmalle
  • Näppäin S liikuttaa alaspäin
  • Näppäin D liikuttaa oikealle

Peliä Saari on katsottu ja ehkä myös pelattu 5199 kertaa!

Linkitä tähän peliin: <p><a href="http://www.suositut.nethttp://www.suositut.net/nettipeli/saari">Saari</a></p>

Saa kommentoida!

Käyttöehdot