Nettipeli: Sotapeli

Tagit: ja

Tämä sotapeli on parempi kuin muut. Tämä väite on fakta. Peli on niin addiktoiva, että allekirjoittanut on viettänyt sen edessä sotakalustoa ja tuhotehoa kasvatellessa aikaa enemmän kuin minkään muun nettipelin parissa. Sotapelissä pelaajan tehtävä on valita yksi monista (ainakin kymmenestä) eri kentästä ja ryhtyä puolustamaan sitä. Viholliset yrittävät marssia puolustettavan maapalan läpi, mutta pelaaja pyrkii pysäyttämään tunkeutujat käyttämällä tuliaseita. Löytyy perinteisiä tykkejä, kranaatinheittimiä, laseraseita ja vielä jotain aivan muuta… Tämä on addiktoivin sotapeli pitkään aikaan. Suositeltava nettipeli etenkin Command and Conquerin ja Dune 2000 -pelien faneille! Tässä on elementtejä myös monista muista strategiapeleistä, mutta nuo kaksi edellä mainittua ovat kyseistä peliä lähimpänä.

Sotapelissä pelaajan tehtävä on aloittaa tyhjästä ja rakentaa ajan myötä tehokas kiinteä puolustuslinja tunkeutuvia joukkoja vastaan. Alussa pelaajalla on käytettävissään rajallinen määrä rahaa, jolla hän voi hankkia joko tykki- tai tehdaskalustoa. Suositeltava ratkaisu on laittaa pystyyn tehdas tai pari ja sitten pari tykkiä. Tykit kannattaa sijoittaa vihollisen kulkuväylän kohdalla strategisiin pisteisiin siten, että tykeillä ja kranaatinheittimillä on mahdollisimman pitkälle ulottuva kantomatka — tällä tavoin yksi tykki pystyy kattamaan laajan ampumasektorin ja aiheuttamaan paljon vahinkoa hyökkäävälle joukkueelle.

Kun peli etenee, hyökkäävät joukot kasvavat määrällisesti ja laadullisesti aikaisempaa tehokkaammiksi. Jokainen hyökkääjä on kuitenkin pyrittävä pysäyttämään! Ne eivät missään nimessä saa päästä läpi puolustusketjun, koska se johtaa tappioon. Se johtaa pelin päättymiseen.

Pelissä on monenlaisia aseita. Ne ovat pääsääntöisesti kiinteästi sijoitettavia tykkejä ja tulikorsuja, jotka sijoitetaan tien (jota pitkin vihollisen joukot haahuilevat) vierelle haluttuihin pisteisiin. Pelissä voi rakentaa näiden tykkiasemien lisäksi myös miinatehtaan, joka mahdollistaa miinojen ostamisen. Miinoja voi luonnollisesti sitten sijoitella haluttuihin kohtiin tiellä. Tässä pelissä yksi erinomaisen koukuttava ominaisuus on se, että jokaista omaa rakennelmaa, tehdasta tai jopa miinaa voi kehittää. Niitä voi rahalla tehdä tehokkaammiksi! Jalkaväkimiinojenkin räjähdystehoa voi kasvattaa.

Sotapelissä ei ole realistisia aseita tai joukkoja tai mitään tähän todellisuuteen viittavaa. Vihollisen joukot kun voivat olla häijyltä näyttäviä kurpitsoja, haahuilevia päitä, smokkipukuisia gentlemanneja ja vaikka salamoivia pilviä. Pointti ja periaate on kuitenkin se, että jokainen tunkeutuja on hävitettävä ennen kuin ne pääsevät marssimaan yli oman puolustussektorin ja tuhoamaan ulkopuolisen maan. Rintaman on kestettävä. Kannattaa sijoittaa kevyitä tykkejä ja kranaatinheittimiä rinta rinnan — ne täydentävät toisiaan ja sitä kautta aiheuttavat optimaalisesti hallaa höökiville vihollisyksiköille.

Nettipelin edetessä omia joukkoja (tykkejä, torneja, miinoja ja tehtaita) kannattaa kehittää. Englanninkielinen peli kun kerran on kyseessä, kehittämisellä tarkoitetaan englanninkielistä termiä upgrade. Kehittämisen hinta riippuu kehitettävästä kohteesta ja kohteen senhetkisestä kehitysasteesta. Mitä kehittyneempi esimerkiksi tykki on, sitä kalliimmaksi sen kehittäminen tulee lompakolle. Toisaalta kehitettävä tuliasema tai tehdas myös muuttuu vastaavasti aikaisempaa tulivoimaisemmaksi, nopeammaksi ja/tai tehokkaammaksi.

Sodan rahoittaminen

Melkoisen varhaisessa vaiheessa kannattaa sijoittaa taistelukentälle siiloja, tai sellaisia kullenkeltaisia rakennuksia. Ne nimittäin kasvattavat kustakin tuhotusta kohteesta ansaittavan rahasumman määrää korkoina. Jep. Finanssipuolikin on hyvä hoitaa. Ilman rahaa ei voi ostaa uutta kalustoa tai kehittää vanhaa.

Peliä Sotapeli on katsottu ja ehkä myös pelattu 11979 kertaa!

Linkitä tähän peliin: <p><a href="http://www.suositut.nethttp://www.suositut.net/nettipeli/sotapeli">Sotapeli</a></p>

Saa kommentoida!

  1. ghjg kirjoitti:

    MAAILMAN SURKEIN PELI !!!

Käyttöehdot