Nettipeli: Siltapeli

Tagit: ja

Tässä on insinööriopiston oppilaille erinomaista ajanvietettä. Toisaalta tässä on myös leikkikouluikäisille naperoille erinomaista ajanvietettä. Siltapeli on ikään, kokoon ja koulutustasoon katsomatta erinomaista ajanvietettä. (Toisto on tehokeino.) Pelissä pitää jo sen nimestä päätellenkin rakennella mahdollisimman toimivia siltoja, joita pitkin sitten pistetään porukkaa haahuilemaan. Siltojen tekeminen ei ehkä ihan heti tunnu monen matti- ja maijameikäläisen märältä päiväunelta, mutta pelissä on paljon addiktoivia elementtejä! Tässä mitataan se miten hyvin suhteellisuudentaju on tallessa ja miten hyvin pelaaja pystyy hahmottamaan fysiikan lakien tuomat mahdollisuudet ja niiden luomat rajoitukset.

Tässä nettipelissä on useita eri vaikeustasoja. Helpoimmasta päästä kannattaa aloittaa ihan aloittelijoiden ja vähän nuorempienkin, mutta kunhan taidot kehittyvät ja homma alkaa ns. olla hanskassa, voi vaikeustasoa virittämällä kinkkisempään suuntaan pelistä imaista lisää tehoa ajantappoa ajatellen.

Pelissä pitää siis rakentaa silta. Käytännössä alkuasetelmat ovat sellaiset, että pelaajalle annetaan hiiri kouraan ja sillä pitää sitten suunnitella sinikaavion päälle sopivanoloinen siltasuunnitelma. Siltapelissä rakennetaan monenlaisia siltoja. Alussa on yksinkertaisia, mutta alta aikayksikön pelaaja huomaakin rakentelevansa suurenmoisia ja ehkäpä jopa ennennäkemättömiä sillankuvatuksia. Kun siltasuunnitelma on valmis, napsautetaan vain “T”-nappulaa näppäimistöstä ja katsotaan miten hyvin homma toimii käytännössä. Teoria ja käytäntö yhdistyvät. Useimmiten niin, että se mikä paperilla tuntuu järkevältä ja ainoalta toimivalta ratkaisulta, ei oikeastaan käytännössä toimi yhtään niin kuin on tarkoitettu.

Siltapelin haastavuutta kasvattaa sekin, kun tässä pelissä nuo fysiikan lait eivät oikein pelaa välttämättä samoin tavoin kuin täällä Telluksen pinnalla.

Siltapeliä ohjastellaan sillä viisiin, että siltaelementtejä siirrellään kaavioon hiiren avulla. Hiirtä klikkaamalla yksi palikka pannaan paikoilleen ja sitä myöten siltaa rakennetaan palanen kerrallaan. Jos jokin siltaelementti tuntuu menneen vähän päin persiistä, niin eipä hätäillä, vaan napautetaan kerran näppäimistön “Esc”-namiskaa. Jo kaavioon upotettua siltaelementtiä napsauttamalla se voidaan poistaa myös, tai sitten siltakaaviosta löytyvää ankkurielementtiä napsauttamalla ja sitten “Esc”-nappulaa nuljauttamalla voidaan poistaa koko osio siltakaaviosta.

Kunhan siltakaavio on laitettu mieluiseen jamaan, napsautetaan “T”-nappia ja katsotaan miten hyvin / huonosti silta pysyy läjässä. Sen jälkeen kun testit on tehty, näpäytetään kerran “Esc”-nappia jotta siltaa voidaan muokata halutunlaiseksi.

Huomioitavaa Siltapelissä

  • Näppäimistön nappulalla “C” voidaan tyhjentää koko siltakaavio.
  • “M”-nappulaa kurittamalla siirrytään Siltapelin päävalikkoon, joka on englanninkielinen.
  • Päävalikosta voidaan laskea mielikuvitus valloilleen ja törsätä sillan luomiskustannuksiin niin paljon fyffeä kuin sielu sietää siten, että laitetaan rasti ruutuun siihen kohtaan jossa lukee “Sandbox Mode”.
  • Pelialue on laajempi kuin miltä se aluksi näyttää. Pelialueen vasemmassa ja oikeassa laidassa näkyy sellaiset harmahtavat pystypalkit, joiden kohdalle viedään hiiri kun halutaan vierittää pelialuetta vasemmalle tai oikealle.
  • Sen jälkeen kun siltaa testataan, pelialueen vasemmasta laidasta yleensä lähtee liikkumaan rakennettua siltaa pitkin sellaisia mölliäisiä. Mälliäisten on päästävä sillan toiselle puolelle ehjin nahoin jotta siltahomma olisi onnistunut siten kuten sillan tilaaja haluaa.

Peliä Siltapeli on katsottu ja ehkä myös pelattu 11238 kertaa!

Linkitä tähän peliin: <p><a href="http://www.suositut.nethttp://www.suositut.net/nettipeli/siltapeli">Siltapeli</a></p>

Saa kommentoida!

Käyttöehdot