Nettipeli: Siltapeli #2

Tagit: ja

Tämä Siltapeli numero 2 on tosiaankin seuraaja aikaisemmin sivustolla julkaistulle Siltapeli-nimiselle nettipelille. Vautsivau. Seuraajia, jatko-osia. Kaikenlaista sitä nykyaika tuokin tullessaan. Peliä pelin et… No niin. Ei se niin ihmeellistä ole. Tässä pelissä on siis tosiaan tehtävänä käydä rakentamassa mahdollisimman hienoja siltoja. Tai oikeastaan sillan hienous, siis se miltä sillan ilme vaikuttaa, on ihan toissijainen asia, sillä prioriteettiasteikolla korkeimpana on nimenomaan sillan toimivuus. On rakennettava kustannustehokkaasti siltoja yli mitä moninaisempien esteiden ja kolhojen kanjonien ylitse. Tässä pääsevät arkkitehtiopiskelijat ja tilataiteen tekijät vähän tutustumaan siihen luovaan puoleen itsessään.

Siltapeli #2 otettiin pois käytöstä 9.1.2017. Se käyttää Flashia, ja pelin tiedostossa saattaa olla malwarea — näin väittää ylläpitäjän Avira Antivirus Pro -ohjelma.

Rakenna rasitusta kestävä silta ja olet kuivilla vesillä. Rakenna rasitusta kestämätön silta ja olet niin syvällä lirissä, ettei päivä paista eikä kunnian kukko laula. Rohkaisuryyppy lienee siis paikallaan. Tehtävänä on nyt rakentaa sellaisia siltoja, jotka koostetaan joko puisista tai teräksisistä palkeista. Kantapään kautta oppimalla on mahdollista saada ihan toimivaakin jälkeä aikaiseksi.

Siltaa pitkin kulkee lauma pikkuolentoja. Ne elukat on yritettävä saada kulkemaan ehjin nahoin sillan toiselle puolelle. Silta on siis se avain onneen ja tie onnelaan. Näppäimistön nappulaa T napsauttamalla voidaan testata sillan senhetkistä kuntoa. Jos silta hajoaa heti ensi kättelyssä, niin kannattaa oikeastaan tyhjentää koko rakennustyömaa ja aloittaa ihan alusta, kun eipä niillä maanantaikappaleilla paljon pitkälle pötkitä.

Sillan palasia siirretään paikoilleen hiiren nuolinappuloiden avulla. Näppäimistön nappulaa Esc kerran napsauttamalla voidaan poistaa valinta sillä hetkellä aktiiviseksi klikatusta sillanpalasesta. Samaa nappulaa rämpyttämällä voidaan palata takaisin rakennusmoodiin kun siltaa on ryhdytty testaamaan. Sillasta voi poistaa palasia näppäimistön nappulaa Delete tai Del poistamalla. Sitä napsauttamalla sillasta häviää sillä hetkellä aktiiviseksi valittu palanen. Aktiivinen osa siltaa näkyy hieman korostetulla värillä pelialueella. Aktivoiminen onnistuu hiiren kursorilla napsuttelemalla ympäri pelialuetta.

Tässä siltapelissä on pari asetusta, jotka kannattaa huomioida ennen räpläämään ryhtymistä:

  • Siltapeli #2:ssa on peräti kahdeksan pelirataa!
  • Vanhoja siltoja voi ladata.
  • Pelissä voi aktivoida ns. “hiekkalaatikkomoodin”, joka mahdollistaa rajattomat rahavarat sillan rakentamiseksi.
  • Pelialueen vasenta alakulmaa napsauttamalla saadaan ärsyttävät äänet pois päältä.
  • Pelialueen oikeaa alakulmaa tirkistelemällä nähdään mitä rakennuselementtejä on käytettävissä.

Peliä Siltapeli #2 on katsottu ja ehkä myös pelattu 8162 kertaa!

Linkitä tähän peliin: <p><a href="http://www.suositut.nethttp://www.suositut.net/nettipeli/siltapeli-2">Siltapeli #2</a></p>

Saa kommentoida!

Käyttöehdot