Nettipeli: Ratastehdas

Tagit: ja

Ratastehdas on erikoinen nettipeli, koska tätä on hyvin hankala lähteä lokeroimaan mihinkään tiettyyn genreen, mutta tässä on joka tapauksessa elementtejä perinteisestä flipperistä. Siinä on myös jollain tapaa älypelimäisiä elementtejä. Pelaajan tehtävä on raksuttaa ratastehtaan koneistossa sopivat rattaat sopivassa järjestyksessä liukuhihanlla eteenpäin. Ratastehtaan työvoimaa on vähennetty, joten ainoastaan Sinä olet jäljellä pyörittämässä koko tehdasta. Tehtävänä on jakaa erilaiset mutterit omiin sarjoihinsa, jotta niistä voidaan rakentaa toimivia koneita. Samanväriset rattaat pitää laittaa yhteen spiraalinmuotoisiin liukuhihnoihin. Kun kolme tai useampi samanvärinen ratas on laitettu peräjälkeen, ne sulautuvat automaagisesti kiinni toisiinsa ja sitä kautta niistä alkaa muodostumaan varsinainen koneisto, jota tehtaassa rakennetaan.

Nettipelin haastavuus kasvaa sitä mukaa mitä pidemmälle pelissä edetään. Spiraalimaisten liukuhihnojen tai -tuubien määrä on alussa vain kolme kappaletta, mutta niitä putkahtelee esiin sitä enemmän mitä paremmaksi pelaaja pelissä kehittyy.

Tässä pelissä vaaditaan rautaista hermoa ja jonkin verran myös ajattelukykyäkin, koska samanväriset rattaat on yritettävä survoa peräkanaa, sillä muuten tehtaassa ei oikein saada valmistettua toimivia koneita. No daa. Itsestäänselvyys tämäkin. Kannattaa siis miettiä (nopeasti!) miten niitä muttereita ja rattaita sijoitetaan spiraaliin. Etukäteen suunnittelu on kaiken alku ja loppu. Alpha ja omega.

Pelissä on myös eräänlaisia power-uppeja, tehotyökaluja, jotka auttavat silloin kun ollaan lirissä kaulaa myöten. Power-upin saa aktivoitua näppäimistön nappulaa 1 tai 2 napsauttamalla. Peliä ohjataan näppäimistön nuolinappuloilla ja välilyöntiä nylkyttämällä irrotetaan rattaat kohti spiraaleja.

Ratastehtaan power-upit?

Nii-in, power-upit pelissä helpottavat kiperistä tilanteista selviämistä. Näitä voimatyökaluja on käytettävissä vain rajoitettu määrä. Manuaalisia power-uppeja on kahdenlaisia:

  • Salamasymbolilla varustettu palikka poistaa syöttölaitteesta sillä hetkellä ulostuvan rattaan. Tämän voi aktivoida näppäimistöstä numeroa 1 napsauttamalla.
  • Ratassymbolia napsauttamalla toteutetaan satunnainen värinvaihdos syöttölaitteen rattaissa. Aktivoidaan numeroa 2 napsauttamalla.

Näiden manuaalisten lisäksi on tarjolla lisäksi automaattisesti aktivoituja voimaepeleitä. Niitä on neljä erilaista. Vihreänä hehkuva pallero on pieni pommi, joka poistaa syöttölaitteesta kaksi ratasta. Sen lisäksi ruskea pallukka toimii vastaavanlaisena pommina, mutta se on isompi ja tehokkaampi. Ruskea pallopommi tuhoaa laitteesta kaikki rattaat. Monivärinen möllykkä taas voidaan laittaa räjäyttämään pommissa esitetyin värein varustetut rattaat. Vaaleanpunainen rataspommi poistaa laitteesta kaikki samanväriset rattaat.

Peliä Ratastehdas on katsottu ja ehkä myös pelattu 3309 kertaa!

Linkitä tähän peliin: <p><a href="http://www.suositut.nethttp://www.suositut.net/nettipeli/ratastehdas">Ratastehdas</a></p>

Saa kommentoida!

Käyttöehdot