Nettipeli: Musta-aukko

Tagit: ja

On invaasion aika. Aalienit ovat tulleet tälle seudulle järkyttämään universaalia, ja tällä tarkoitetaan kirjaimellisesti juuri universaalia, rauhaa kylvämällä galaksiin tuhooja-aluksellaan häijynoloisia mustia aukkoja. Musta-aukko on jännittävä avaruusstrategiasotatappeluseikkailupeli. Sille on aikamoisen vaikea antaa tiettyä genreluokitusta, mutta peli on joka tapauksessa herkullinen illanviettoa elävöittävä seikkailu — ilmainen nettipeli! Tässä suojellaan avaruudessa tapahtuvaa rotujenvälistä konfliktia aiheuttamasta holokaustia mitä raamatullisimmassa mielessä vain voi kuvitella. Hienoja sanoja. Paljon puhetta. On aika tekojen! Siis taistohon, oi Sir Digby Chicken Caesar!

Musta-aukko on julma reikä, jonne ei oikeastaan kukaan halua mennä. Jostain kumman syystä vihamielinen aalienilaivasto rynnii ihmiskunnan naamalle ultrakehittyneillä taistelulaivoillaan, jotka kykenevät generoimaan melkoisia imureita tuonne tähtien sekaan. Pelaajan tehtävä on auttaa evakuoimaan mahdollisimman monta ihmisolentoa ennen kuin vihollisen taistelujoukkojen käyttämä pääase, nimittäin musta-aukkogeneraattori, tuloo ja tappaa omia ja muita. Meidän maa on menossa heille, mutta senttiäkään ei anneta periksi tappelematta. Ei tänne ole ilomarssilla tulemista. Ennen tämän nettipelin pelaamista on ihan järkevää lietsoa sellaista amok-meininkiä päräyttämällä telkkarista Talvisota-elokuva ja pari jaksoa jotain Babylon 5:sta.

Pelaajalle luovutetaan ihmiskunnan rakentama huippukehittynyt puolustusmekanismi, tai siis sen johtajuus, joka mahdollistaa omien kauko-ohjattavien ja miehittämättömien avaruuslaivojen suuntaamisen haluttuun suuntaan. Häviö on joka tapauksessa vääjäämättömästi edessä. Se on seikka, joka kannattaa jo hyvissä ajoin yrittää hyväksyä. Tässä käydään viivytystaisteluita. Pyritään minimoimaan ihmisuhrien määrä.

Kun pelaaja käy hakemassa sotasaalista tuhoamastaan vihollisen aluksesta, ihmiskunta osoittaa kiitollisuutensa puolustajalleen kehittämällä pelaajan avaruusaluksen toiminnallisuuksia ja kalustoa.

Näin mustassa-aukossa menestytään

  • Mitä voimakkaampia aseita oma alus käyttää, sitä enemmän jäähdyttimiä pelaaja tarvitsee.
  • Pelaaja tarvitsee alukseensa myös paljon moottoritehoa, heppavoimia, joiden avulla mehevät powerupit saadaan poimittua ja samalla vältettyä imeytymästä mustaan aukkoon.
  • On fiksu liike ampua muukalaisrodun generoimaa mustaa aukko mahdollisimman nopeasti. Mitä kauemmin musta reikä roikkuu tyhjiössä, sitä sitkeämmäksi se muuttuu. Nopeus on valttia tässäkin suhteessa!
  • Mikäli huomaat oman aluksesi olevan turhan hidas manöövereiltään, kannattaa ensin kiihdyttää alus nopeaan vauhtiin ja sitten kimmottaa se taistelualueen reunoista suuntaan jos toiseen. (Ei ole kovin realistista, mutta toisaalta eipä tässä paljon muutakaan todentuntuista ole, joten mitä menetettävää? Niinpä.)
  • Mietipä onko järkevää tuhlata 20 pojoa puolikkaaseen kilpisuojaushyökkäykseen, kun voit laittaa 60 pisteellä täysimittaisen hyökkäyksen vauhtiin?
  • Älä mene ostamaan sellaisia aseita, joita käytettävissä oleva senhetkinen viilennin ei jaksa pyörittää. Vähän sama asia kuin jos yrittäisit jäähdyttää ydinvoimalan reaktorikammiota PC:n tuulettimella.
  • Jos koet olevasi kyllin kovapintainen sälli käyttäessäsi asetta 4 (tai tehokkaampaa) klikkaa Enter-nappulaa ja pyöri… Hehee, niinpä niin!
  • Mustien aukkojen imuvoimaa voi käyttää aluksen nopeuden kasvattamiseen. Vähän kuin surffailua aalloilla, tosin nämä sfäärien laineet liplattavat tyhjiössä ja vievät surffaajan parhaassakin tapauksessa päin helvettiä.

Näin avaruusalusta ohjataan

Alusta ohjataan näppäimistön kombinaatiolla W, A, S, D. Hiiren avulla tähdätään ja sen vasemmanpuoleisella nabbulalla laitetaan läski tummumaan. Välilyöntiä napsauttamalla voi räjäyttää erityisen älyaseen, jota kannattaa käyttää lähinnä äärimmäisissä kiipelitilanteissa. ESC-nappulalla pelaaja viedään galaktiseen supermarkettiin.

Peliä Musta-aukko on katsottu ja ehkä myös pelattu 5185 kertaa!

Linkitä tähän peliin: <p><a href="http://www.suositut.nethttp://www.suositut.net/nettipeli/musta-aukko">Musta-aukko</a></p>

Saa kommentoida!

Käyttöehdot