Artikkelit: Viisi keinoa vähentää pelaamisen aiheuttamaa stressiä

Pelaaminen voi viedä mukanaan helposti ja huomaat kuluttavasi enemmän aikaa pelien äärellä kuin aikaisemmin kuvittelit. Samalla pelaaminen voi aiheuttaa stressiä, koska haluttuun lopputulokseen pääseminen vie aikaa ja vaatii lukuisia uusintakertoja. Täten esimerkiksi seuraavan tason läpäisemisestä voi tulla pakkomielle, joka taas ruokkii enemmän stressiä.

Stressillä voi kuitenkin olla paljon negatiivisia vaikutuksia niin mieleen, ihmissuhteisiin kuin kehoon. Voit huomaamatta muuttua agressiivisemmaksi, levottomaksi ja nukkua yösi huonosti. Tällöin on hyvä viheltää peli hetkeksi poikki ja etsiä keinoja pelistressistä eroon pääsemiseksi. Seuraavaan olemme listanneet viisi toimivaa stressinlievityskeinoa.


Kuva: Tim Gouw

1. Liikunta

Pienikin päivittäinen liikunta auttaa lieventämään stressiä. Päivittäisten kävelyretkien aikana voit myös miettiä muita asioita ja unohtaa pelaamisen hetkeksi, joka heti taatusti piristää mieltä. Mikä tahansa liikuntamuoto kelpaa, kunhan se on vain itselle mieluista ja tarpeeksi rasittavaa keholle, jotta sillä olisi positiivista vaikutusta yleiskuntoon ja oloon. Myös hengitys ja venytysharjoitteet ovat tärkeitä asioita stressinhallinnassa.

2. Vaihtoehtoiset hoitokeinot

Luontaislääketiede on erinomainen osoite etsiessä helpotusta stressiin. Erilaiset yrttiteet tai vaikkapa suun kautta annosteltava cbd öljy auttavat rentoutumaan ja ne tukevat samalla kehon hyvinvointia. Muita hoitotapoja ovat muun muassa aromaterapia, akupunktio ja vyöhyketerapia, joilla voi olla vaikutusta pidentyneiden ja vaikeahoitoisten stressioireiden kanssa.

3. Muista nauraa

Stressiahdistuksen mustaan koloon käpertyessä et välttämättä muista ulkomaailman iloja, joista yksi on ehdottomasti huumori. Tutkimukset ovat osoittaneet naurun lievittävän stressiä, joten päivittäiset naurunhetket ovat tältä osin elintärkeitä. Naura vaikkapa hauskojen nettivideoiden parissa tai ystävien seurassa, huomaat eron entiseen nopeasti.

4. Tee jotain muuta mielekästä

Keho lepää ja akut latautuvat parhaiten jonkin mielekkään teon parissa. Vaikka pelaaminen on taatusti hauska ja viihdyttävä harrastus, sen aiheuttamasta stressistä ei voi päästä eroon pelaamalla vain enemmän. Täten löydä itsellesi jokin toinen mielekäs harrastus tai tekeminen.

Se voi olla mitä vain pianon soittamisesta puutarhanhoitoon tai vaikkapa kokkailuun. Tärkeintä on se, että tunnet toteuttavasi omia toiveita ja vaatimuksia juuri sillä tavalla kuin itse haluat. Tällä tavoin myös koko elämäsi muuttuu mielekkäämmäksi.

5. Suosi tervettä ruokavaliota

Stressi monesti johtaa siihen, että iskee halu ahmia roskaruokaa, makeisia tai muuta pikaista ja epäterveellistä. Lisäksi joskus alkoholikin voi ilmestyä kuvioihin turruttamaan stressiä. Älä kuitenkaan anna itsellesi mahdollisuutta lipsua terveistä elämäntavoista ja ruokavaliosta.

Syö päivittäin hedelmiä ja vihanneksia, juo paljon vettä ja syö säännöllisesti terveellistä kotiruokaa, jossa on mahdollisimman vähän prosessoituja ainesosia. Kehosi kiittää sinua loppupeleissä ja se pystyy tällä tavoin taistelemaan paremmin stressioireita vastaan. Jaksat paremmin arjessa sekä olet pirteämpi — ehkä mielesi jopa automaattisesti siirtyy pois pelaamisesta.

Kokeile ja löydä itsellesi sopivin tapa

Yllä olevat vinkit ovat vain muutama esimerkki lukuisista stressinlievityskeinoista. Kokeile niistä yhtä tai useampaa, jonka jälkeen voit itse tehdä päätöksen siitä, sopiiko se sinulle vai ei. Hoida kuitenkin stressiä ajoissa ennen kuin se aiheuttaa isompia terveysongelmia.

Artikkeli julkaistiin tiistaina 7. päivä syyskuuta vuonna 2021. Se lokeroitiin kategoriaan ja sen julkaisi Pete. Tässä artikkelin kestolinkki. Julkaisu on saanut ilmestymishetkensä jälkeen yhteensä 0 kommenttia.

Saa kommentoida!

Käyttöehdot