Artikkelit: Osamaksulla

Osamaksulla tarkoitetaan yleisen käytännön mukaan Suomessa sitä, että tuotteet (jotka on ostettu esimerkiksi Webi, kivijalkamyymälän tai postimyyntikatalogin hyllyltä) maksetaan myyjälle takaisin useassa pienessä erässä normaalin käytännön mukaan kuukausittain jaksotettuna. Yleensä maksuerät ovat samansuuruisia, mutta joskus niiden suuruudet voivat vaihdella. Tämä artikkeli tarjoaa tietoa osamaksulla maksamisesta ja osamaksusta yleisellä tasolla. Osamaksun lisäksi myös kulutusluotto on varteenotettava tapa hankkia tavaroita ilman käteistä.

Osamaksulla ostaminen

Tuotteita ja tavaroita, ehkä myös palveluita, voi ostaa osamaksulla. Osamaksulla voi hankkia esimerkiksi tarpeellista viihde-elektroniikkaa, vaatteita tai vaikka pesukoneen. On tilanteita, jolloin rahaa ei ole yksinkertaisesti laitettavaksi koko summan kertamaksusuoritusta varten, jolloin tavaran tai palvelun voi suorittaa osamaksulla. Etenkin hinnakkaat investoinnit, kuten ostettaessa tietokonetta, videotykkiä tai PlayStation 3 -pelikonsolia, on osamaksulla maksaminen järkevä ja vaivaton vaihtoehto. Tuotteen nimittäin saa käytettäväksi välittömästi kun osamaksusopimus on tehty, eikä tuotetta tarvitse maksaa osamaksulla kokonaan ennen tuotteen vastaanottamista. Ainalainalta voi tilata rahaa tuotteiden ostamista varten jopa 1000 euroon asti verkkohakemuksella.

Mistä voi ostaa osamaksulla?

Osamaksulla hankittavia tuotteita tarjoavat muun muassa Direct123, jolta saa viihde-elektroniikkaa ja kodinkoneita osamaksulla, sekä Halens, joka on erikoistunut etenkin vaatteisiin, viihteeseen, elektroniikkaan ja vapaa-aikaan liittyviin tavaroihin.

Mitä vaihtoehtoja osamaksulle on?

Kun ostetaan esineitä, tavaroita, palveluita tai muita tuotteita osamaksulla, on loppusummaan yleensä lisätty eräänlainen “kerma”, nimittäin korko. Tämä tarkoittaa sitä, että osamaksulla hankittuun tavaraan on laitettu jonkin verran ylimääräistä hintaa. Osamaksua käyttävä henkilö maksaa siis enemmän kuin käteisellä ostava. Jos osamaksulla ostaminen ei kiinnosta, niin vaihtoehtojakin Suomessa on, kuten:

  • Edullinen Perhelaina
  • Kätevä DinersClub -luottokortti

Tietokoneen ostaminen osamaksulla

Tässä kappaleessa käsitellään sellaista aihetta, kuin tietokoneen ostaminen osamaksulla. Osamaksulla hankittava tietokone voi olla esimerkiksi kannettava peruskone, tai tyylikäs ja trendikäs _Mac_-kone. Tietokone voi olla myös kannettava (esim. PC-masiina)! Suomen rajojen sisällä luotettavia osamaksulla tietokoneita myyviä yrityksiä ovat Direct123, joka tarjoaa katalogissaan tällä hetkellä ainakin kannettavia tietokoneita, normaaleja PC-koneita, sekä Applen valmistamia Macintosh-koneita.

Tietokonetta ei aina haluta hankkia osamaksulla, joten vaihtoehtona on yllä mainitut osamaksulaina, kuten esimerkiksi Joustolainan tarjoama, tai vaikka luottokortti.

Apple Macbook osamaksulla!

Ajaton ja elegantti kannettava Apple Macbook -tietokone on mahdollista ostaa turvallisesti osamaksulla. Halvinta sen hankkiminen on Direct123, jonka valikoimasta löytyy useita erilaisia toinen toistaan tyylikkäämpiä Apple Macbook -merkkisiä tietomasiinoita.

Kannettava tietokone osamaksulla?

Myös kannettavan tietokoneen ostaminen osamaksulla on mahdollista. Suomessa yllä mainittu Kauppakanava tarjoaa kannettavien tietokoneiden, läppärien, saralla ainakin PC-puolella sellaisia merkkejä kuin IBM, HP, Acer ja Fujitsu. Applen Mac-puolelta löytyy mm. Powerbook ja Macbook.

Taulutelevisio osamaksulla?

Osamaksutapa on kätevä vaihtoehto taulutelevisiota havittelevalle henkilölle. Taulutelevisoita ja plasmatelevisioita voi hankkia edullisesti erämaksulla, eli osamaksulla. Taulutelevisionkin voi ostaa osamaksulla Direct123:n nettisivuilta, jossa niitä myydään suuresta tuotevalikoimasta. Yrityksen sivuilla on nimittäin hyvin edustettuna edullisia ja samanaikaisesti laadukkaita taulutelevisioita ja plasmatelkkareita. Tuotemerkeistä edustettuna on mm. Philips, Sony, LG ja Samsung. Taulutelevisioita löytyy monen eri kokoisia — alkaen 23-tuumaisesta hulppeankokoiseen 50-tuumaiseen asti.

Tallentava digiboksi osamaksulla?

Television rinnalle on järkevää hankkia tallentava digiboksi edullisesti, sillä osamaksulla se onnistuu mm. Direct123:n kautta, joka tarjoaa laadukkaiden valmistajien (Handanin, Kaonin ja LG:n) tallentavat digiboksimalleja osamaksulla. Laajakaista-alan experttinä tallentavien digiboksien tarjoajaksi ryhtynyt Welho-niminen yritys tarjoaa asiakkailleen osamaksulla tallentavaa digiboksia.

Videotykki tai videoprojektori osamaksulla?

Suurikin taulutelevisio tai plasmatelevisio kalpenee videotykille. Etsittäessä edulliseen hintaan osamaksulla maksettavaa videotykkiä (tunnetaan myös nimellä videoprojektori), kannattaa tutustua esimerkiksi Direct123-yrityksen tuotevalikoimaan, sillä se myy tällä alalla etenkin sellaisia tuotemerkkejä kuin Benq, Sony, Hitachi ja Epson. Näitä videoprojektoreita voi ostaa edullisesti osamaksulla.

Suurta kuvaa seinälle tai valkokankaalle hehkuttava videotykki moninkertaistaa elokuvanautinnon verrattuna perinteiseen putkikuvatelevisioon! Myös plasmatelevisiot kalpenevat videotykin rinnalla.

Navigaattori tai GPS osamaksulla?

Navigaattori helpottaa huomattavasti metsissä samoojan ja suurissa kaupungeissa liikkuvan henkilön perille saapumista, oli sitten kyseessä seikkailu tiellä, vedessä tai maastossa! Navigaattorin tai GPS-laitteen ostaminen osamaksulla on mahdollista Kauppakanavankin kautta. Sehän myy Magellan-, TomTom- ja LG-navigaattorit (eli GPS-laitteet) kohtuuhintaan osamaksulla.

Sony Playstation PS3 osamaksulla?

Uusinta uutta pelirintamalla tarjoava Sonyn kehittämä Playstation PS3 -pelikonsoli sisältää huikean määrän toimintoja, mutta myös riittävän järeän konehuoneen tiivistettynä pieneen tilaan. Se sisältää elokuvaystäville blueray-soittimenkin, joten aivan yksinomaan pelaamiseen tämä laite ei ole kehitetty. Osamaksulla Sony PS3:sta myy esimerkiksi Kauppakanava — tarjollahan siellä on runsaasti erilaisia Sony PS3 -paketteja osamaksulla.

Xbox 360 osamaksulla?

Microsoft-tietokonetalon seitsemännen sukupolven pelikonsoli ja viihdekeskus on hankittavissa osamaksulla. Tämä laite on Xboxin ylväs seuraaja. Sen pääkilpailijat ovat Sonyn PlayStation 3:n lisäksi Nintendon Wii-pelikonsoli. Xboxin nimi viittaa Microsoftin mukaan siihen, että laitteen käyttäjää ympäröivät erilaiset viihdekokemukset. Tämä pitääkin paikkansa. Konsolilla kun voi pelaamisen lisäksi myös katsoa DVD-elokuvia ja verkosta ladattavia elokuvien sekä pelien trailereita, kuunnella musiikkia laitteen kiintolevyltä, USB-porttiin liitettävältä MP3-soittimelta, tietokoneelta tai musiikkilevyltä, sekä myös katsella valokuvia esimerkiksi suoraan laitteeseen kiinnitettävällä digikameralla. Xbox 360 löytyy osamaksulla Direct123:lta.

Erinäisten viihde-elektroniikkatuotteiden ja äkillisten odottamattomien kustannusten kattamiseksi on mahdollista hyödyntää myös PikaVippiä, joka pystyy tarjoamaan tilaajilleen erittäin nopean lainan — nimensä mukaisesti “pikana”.

Rahaa maksamiseen?

Ainalaina tarjoaa verkkohakemuksella 50–1000 EUR suuruisia lainoja ns. pikana. Lisätietoja pikalainoista osoitteesta www.lainaraha.com sekä www.rahavippi.com.

Artikkeli julkaistiin keskiviikkona 16. päivä huhtikuuta vuonna 2008. Se lokeroitiin kategoriaan ja sen julkaisi Pete. Tässä artikkelin kestolinkki. Julkaisu on saanut ilmestymishetkensä jälkeen yhteensä 2 kommenttia.

Saa kommentoida!

  1. Juha Söderholm kirjoitti:

    =P tuttua tekstiä ja tutut avainsanat :D

  2. Petri kirjoitti:

    Hehee, joo-o. Saattaa kieltämättä olla jotain samanlaista tässä tekstissä kuin eräässä muussakin. Lol. Tällaisten artikkelien kirjoittaminen on loppujen lopuksi niin ankeaa ja aivotonta hommaa, etten taida ihan heti ottaa uusiksi. On parempiakin tapoja hankkia tienestejä…

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.

Käyttöehdot